LTO: 'Als Schouten slim is, negeert ze advies van Remkes

Als landbouwminister Carola Schouten slim is, gaat ze niet mee met het advies van de commissie-Remkes over stikstof. Dat meldt Trienke Elshof, portefeuillehouder Ondernemen in een Gezonde Omgeving bij LTO Nederland. Volgens haar is de ambitie van Remkes veel te hoog.

Johan Remkes meldde maandag onder meer dat de stikstofreductie in alle sectoren naar 50 procent moet en dat de vrijwillige opkoop in zijn ogen te beperkt is. 'We zijn nog niet eens begonnen met het uitwerken van de Kamerbrief en dan komt Remkes die zegt dat het allemaal meer moet. Dan sla je elk initiatief en innovatie dood', stelt Elshof.


Vooral de melding dat Remkes gedwongen uitkoop in de wet wil vastleggen, zet kwaad bloed. Elshof: 'Juist de minister heeft steeds aangegeven dat het vrijwillig moet zijn en we zien ook in de provincies dat daar animo voor is. Wij begrijpen dan ook werkelijk niet waarom de commissie zegt dat het allemaal meer moet en niet genoeg is. Als Schouten slim is, gaat ze hier niet in mee.'


Landbouw Collectief

En of het Landbouw Collectief weer nieuw leven in moet worden geblazen? Elshof: 'Ik zag al wat signalen dat partijen actie willen voeren. Wij werken natuurlijk samen achter de schermen en dat blijven we ook doen. Maar we moeten wel een tegengeluid laten horen. Dat doen wij en dat doen onze partners ook.'

Weer

 • Maandag
  15° / 4°
  30 %
 • Dinsdag
  16° / 3°
  30 %
 • Woensdag
  13° / 4°
  30 %
Meer weer