Van+Rooi+Meat+breidt+uit+in+Helmond
© wijnenbouw.com

Van Rooi Meat breidt uit in Helmond

Van Rooi Meat breidt de zes jaar oude slachterij in Helmond flink uit. Vanaf volgend jaar heeft de vleesverwerker het proces van 'boer tot bord' onder één dak.

De fabriek in Helmond wordt uitgebreid met productie- en voorverpakkingslijnen, een inpakruimte en een vrieshuis met 10.000 ton opslagcapaciteit. De vloeroppervlakte wordt in totaal met ruim 50.000 vierkante meter uitgebreid.

Van Rooi Meat hoopt met het onder één dak brengen van de gehele productie een sterkere positie bij de retail te krijgen. ‘Het vlees kan straks al binnen 24 uur na de slacht op de winkelvloer zijn’, aldus directeur Marc van Rooi.

Snelst groeiende

Van Rooi Group is al een aantal jaren, in volumes, de snelst groeiende in Nederland. Diverse overnames hebben bijgedragen aan het huidige marktaandeel van 20 procent. Ook de export naar Rusland en China is de laatste tijd explosief gegroeid.

Van Rooi Group bestaat uit een veehandel in Lieshout, een slachthuis in Helmond, productielocaties in Almere, Someren en Middelburg, een voorverpakker in Scherpenzeel en enkele vestigingen in het buitenland.

September

Het bedrijf verwacht in september volgend jaar klaar te zijn met de bouwwerkzaamheden.

Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, edities LTO Noord

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  11° / 1°
  70 %
 • Vrijdag
  13° / 1°
  40 %
 • Zaterdag
  14° / 1°
  80 %
Meer weer