GroenLinks vraagt om heropenen boeren- en streekmarkt

GroenLinks heeft het kabinet gevraagd of boeren- en streekmarkten onder voorwaarden weer open kunnen. De markten zijn in veel plaatsen geschrapt omdat ze worden gerekend tot evenementen. En die zijn verboden, in verband met de corona-uitbraak. Reguliere weekmarkten gaan wel door.

GroenLinks+vraagt+om+heropenen+boeren%2D+en+streekmarkt
© Twan Wiermans

Kamerleden Laura Bromet en Nevin Özütok van GroenLinks vragen landbouwminister Carola Schouten, staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) en minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) waarom er onderscheid wordt gemaakt tussen normale weekmarkten en de markten voor biologische, boeren- of streekproducten. Ook willen ze weten of het risico op verspreiding van het Covid-19-virus op streekmarkten groter is dan op weekmarkten.

De Kamerleden vinden dat streekmarkten een bijdrage kunnen leveren aan kringlooplandbouw. Zij vinden het daarom onwenselijk dat de huidige regelgeving de korte keten en biologische voedselvoorziening belemmert. Ook denken ze dat het praktisch niet uit te leggen is dat de weekmarkt wel doorgang vindt en de streekmarkt niet.

Bromet en Özütok hebben de bewindslieden gevraagd of zij bereid zijn op korte termijn, in overleg met veiligheidsregio's, gemeenten en marktmeesters, te kijken hoe streekmarkten toch weer kunnen worden toegestaan.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  17° / 7°
  10 %
 • Zaterdag
  17° / 10°
  20 %
 • Zondag
  17° / 8°
  10 %
Meer weer