Bladluiswaarschuwingskaart van Cosun online

Op het Cosun Ledenportaal is vanaf begin deze week een waarschuwingskaart voor groene perzikbladluis beschikbaar.

Bladluiswaarschuwingskaart+van+Cosun+online
© IRS

Via de tegel 'BAS' geeft de bladluiswaarschuwingskaart inzicht in de overschrijding van de schadedrempel op bietenpercelen in Nederland. Doel hiervan is schade door vergelingsziekte, die wordt overgebracht door groene perzikluizen, te beperken. Deze virussen kunnen in suikerbieten tot wel 50 procent schade veroorzaken.

Medewerkers van Suiker Unie tellen vanaf deze week tot juli elke week bladluizen op 75 percelen met suikerbieten. Op de waarschuwingskaart wordt met kleuren aangegeven op welke locaties de schadedrempel is overschreden. De getoonde telresultaten zijn zeer actueel en worden direct na het invoeren van de telling op de kaart getoond.

Schadedrempel

Door op een waarnemingspunt te klikken, is detailinformatie van de telling zichtbaar. De eerste tellingen hebben inmiddels plaatsgevonden. Op dit moment is nog geen schadedrempel van groene perzikluis overschreden. Mede vanwege de zachte winter is de verwachting echter dat dit niet lang meer zal duren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  16° / 9°
  25 %
 • Zondag
  14° / 8°
  50 %
 • Maandag
  15° / 6°
  40 %
Meer weer