Zoektocht+naar+nieuwe+LTO%2Dvoorzitter+van+start
Nieuws
© Dirk Hol

Zoektocht naar nieuwe LTO-voorzitter van start

De ledenraad van LTO Nederland krijgt inspraak in de zoektocht naar een nieuwe voorzitter. Volgende week komt de raad samen voor overleg met het bestuur. Dat is nodig nadat Marc Calon woensdag aankondigde zijn taken per direct neer te leggen.

De ledenraad is sinds de modernisering van LTO Nederland in 2017 het hoogste orgaan en bestaat uit leden van LTO Noord, ZLTO en LLTB. De raad heeft een controlerende functie en wordt nu ook betrokken bij het traject van de aanstelling voor een nieuwe landelijk voorzitter.

De boerenkoepel maakte woensdag bekend dat voorzitter Marc Calon zijn taken neerlegt, omdat hij onvoldoende draagvlak zou hebben onder de leden. Calon trad in 2017 aan als voorzitter. Zijn taken en portefeuilles worden voorlopig overgenomen door het hoofdbestuur en de directie van LTO.

De organisatie werkt met een roulerend vicevoorzitterschap. Dit jaar is ZLTO-voorzitter Wim Bens vicevoorzitter en daarmee in de nieuwe situatie de waarnemend voorzitter van LTO Nederland en het eerste aanspreekpunt.

LTO Noord-voorman Dirk Bruins neemt de woordvoering voor zijn rekening. Voorzitter Léon Faassen van LLTB wordt verantwoordelijk voor de portefeuille Internationaal. Algemeen directeur Hans Van den Heuvel van LTO Nederland neemt de portefeuille Sociaal-economische zaken over.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  10° / 0°
  10 %
 • Vrijdag
  11° / -2°
  10 %
 • Zaterdag
  12° / 0°
  10 %
Meer weer