LTO%3A+%27Goed+overleg+tussen+agrarische+belangenbehartigers%27
Nieuws
© Dirk Hol

LTO: 'Goed overleg tussen agrarische belangenbehartigers'

LTO is tevreden over het overleg dat de samenwerkende belangenbehartigers van de agrarische sector woensdag hebben gevoerd. Op uitnodiging van de NAJK spraken zij over de toekomst.

Vanuit LTO Nederland was bestuurslid Léon Faassen aanwezig. LTO heeft tijdens het overleg de positie van haar vakgroepen en regio's met betrekking tot het Landbouw Collectief herhaald en toegelicht. Partijen hebben elkaar over en weer de hand gereikt en de LTO-bestuurder spreekt van 'een goed en open gesprek'.

'We hebben als LTO aangegeven open te staan voor samenwerking en afstemming', licht Faassen toe. 'Maar dat willen we niet meer in het keurslijf van het Landbouw Collectief, maar op basis van ieders eigen identiteit en kracht. Daarom maakt LTO, zoals reeds aangekondigd, geen onderdeel meer uit van het Landbouw Collectief.'


Gelijke doelen en waarden

'Tegelijkertijd zullen we de samenwerking opzoeken met alle partijen die zich constructief en op basis van gelijke doelen en waarden inzetten op het stikstofdossier', verzekert Faassen. Wat betreft LTO staan de agrarische belangenbehartigers niet tegenover, maar naast elkaar.

Dat was ook de visie van de andere partijen. 'Laten we de aandacht niet meer leggen op structuren, maar laten we ons richten op de bal. Daarbij heeft iedereen een eigen en zelfstandige positie, terwijl we allemaal werken voor het belang van boeren en tuinders', stelt hij.

'Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen krachtiger kan opereren vanuit die vrijheid en ruimte. Vervolgens zorgt afstemming ervoor dat iedereen zijn eigen rol kan pakken, terwijl we niet tegen elkaar worden uitgespeeld. Dat heeft de voorkeur van LTO', zegt Faassen.

Weer

 • Dinsdag
  24° / 14°
  0 %
 • Woensdag
  30° / 13°
  10 %
 • Donderdag
  32° / 17°
  40 %
Meer weer