Video over automatische virusdetectie in tulpen

In het project Bollenrevolutie 4.0 zijn er met een groot aantal camera's wekelijks opnames gemaakt. Hiermee moet een automatisch systeem kunnen worden ontwikkeld dat virus in tulpen herkent.

Video+over+automatische+virusdetectie+in+tulpen
© Han Reindsen

Om telers een goed beeld te geven van het onderzoek is hierover een video gemaakt. Diverse onderzoekers van Wageningen University & Research en medewerkers van betrokken bedrijven en organisaties komen aan het woord.



De verzamelde beelden worden de komende weken geanalyseerd, om de software zo aan te passen dat de herkenning via deep learning steeds nauwkeuriger wordt.


Bollenrevolutie 4.0 is een vierjarig onderzoeksprogramma van de topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen van het ministerie van LNV. De uitvoering van deze publiek-private samenwerking ligt bij een consortium van zeven partners. Dit zijn KAVB, Anthos, Wageningen University & Research, Cremer Speciaalmachines, Machinefabriek Steketee, Agrisim en BKD. Economic Board Greenport Duin & Bollenstreek en Rabobank Bollenstreek dragen vanuit hun Innovatiefondsen bij aan de financiering.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer