Sallandse+boeren+leveren+aan+asielzoekerscentrum
Nieuws
© Salland Boert en Eet Bewust

Sallandse boeren leveren aan asielzoekerscentrum

Boeren uit Salland hebben donderdag 1.400 zuivelproducten afgeleverd bij het asielzoekerscentrum in Schalkhaar. Op die manier gaven zij vorm aan de Do Good-actie van zuivelcoöperatie FrieslandCampina.

Een deel van de producten van FrieslandCampina blijft over, nu de horeca stilligt vanwege de coronacrisis. Omdat de zuivelreus wil voorkomen dat producten worden vernietigd, ontstond de Do Good-actie om te zorgen dat de zuivel alsnog een goede bestemming krijgt.

Salland Boert en Eet Bewust trad op als ambassadeur en zocht daarom contact met het asielzoekerscentrum (azc) in Schalkhaar, waar zeshonderd mensen wonen. 'Dat dit wordt aangeboden aan onze bewoners, vind ik een mooi gebaar. Onze bewoners zullen hier blij mee zijn', zegt locatiemanager Ton Hermsen van het azc. 'De producten worden gelijk uitgedeeld aan de bewoners.'


Nederlandse yoghurt en vla

Heleen van Beek, melkveehouder in Diepenveen en coördinator van Salland Boert en Eet Bewust, vult aan: 'Er zijn veel goede initiatieven te bedenken waar deze producten waarschijnlijk hartelijk in ontvangst zouden zijn genomen. Er zijn er maar weinig die de grote hoeveelheid dezelfde producten op een pallet kunnen behappen. We zijn blij dat we bij het azc zoveel mensen blij kunnen maken met yoghurt en vla van Nederlandse bodem.'

Om de lading te kunnen lossen, hielp Mark Grootentraast van het nabijgelegen legpluimveebedrijf Grootentraast mee. 'Een mooie samenwerking van boeren en maatschappelijke initiatieven in de regio. Daar draag ik graag een steentje aan bij.'


Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  9° / 4°
  60 %
 • Vrijdag
  8° / 2°
  10 %
 • Zaterdag
  10° / 4°
  40 %
Meer weer