Lege vleeseendenstal door coronacrisis

De vleeseendenstal van Pieter Drost in Zeewolde biedt een troosteloze aanblik. Normaal gesproken lopen er twaalfduizend vleeseenden. Door de coronacrisis wordt er geen eendenvlees meer verkocht aan restaurants en ook de export ligt stil.

De hele vleeseendensector is daarom op slot gegaan. Er worden geen nieuwe eenden opgezet en ook eendenslachterij Tomassen Duck-To in Ermelo ligt stil. Voor Drost en zijn collega's betekent dat een financiële strop. Op dit moment heeft hij al een schadepost van zo'n 45.000 euro.

Drost staat achter het besluit van de sector om de productie stil te leggen. 'Je kunt wel produceren voor de vrieshuizen, maar dat kost ook klauwen vol geld.' Hij hoopt dat de productie binnen enkele maanden weer kan worden opgestart. 'Zodat de totale schade nog meevalt. Voor de rest kan ik hier niet veel doen.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  12° / 0°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 1°
  10 %
 • Zaterdag
  11° / 1°
  10 %
Meer weer