Zorgsector+ge%C3%ABerd+met+groot+tulpenmoza%C3%AFek
Nieuws
© Jhon Koopman/It Ain't Photography

Zorgsector geëerd met groot tulpenmozaïek

De zorgsector in Nederland is bij Bant in de Noordoostpolder geëerd met een spectaculair tulpenmozaïek en de boodschap 'stay strong'.

Jenny Groen, verpleegkundig specialist in de acute zorg, heeft recent een nieuwe tulp gedoopt: 'Stay Strong'. Met de rode bloem met gele rand eert tulpenkweker Joris Schouten uit Wervershoof de gehele zorgsector, die sinds de uitbraak van het Covid-19 virus keihard werkt. De tulpen van Schouten, waaronder de nieuwe 'Stay Strong', staan in volle bloei in de Noordoostpolder.

Om het eerbetoon aan de zorgsector kracht bij te zetten, is er in het veld van 30.000 vierkante meter met miljoenen tulpen een reusachtig figuur aangebracht: een hand met tulpen en de boodschap 'stay strong'. Het staat symbool voor de dankbaarheid voor het indrukwekkende doorzettingsvermogen van artsen en verpleegkundigen.

Het bloemenfiguur is ontworpen door grafisch vormgever Floor van Paassen van Zuiverwerk uit Wervershoof. Het tekenwerk en uitzetten in de bollenvelden is gedaan door Geoservice Landmeetkunde uit Made. Het tulpenfiguur blijft tot donderdag 30 april liggen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  10° / -2°
  10 %
 • Vrijdag
  12° / 0°
  10 %
 • Zaterdag
  12° / 1°
  0 %
Meer weer