Ouderen+genieten+van+optreden+zingende+fruitteler
Nieuws
© Zorgcentrum Appelgaard

Ouderen genieten van optreden zingende fruitteler

LLTB-lid Wim Notermans was onlangs te gast in Zorgcentrum Appelgaard in Margraten. De zingende fruitteler uit Noorbeek wilde de ouderen een hart onder de riem steken.

'De mensen vonden het geweldig', vertelt Notermans enthousiast. 'Ze mogen deze dagen vanwege het coronavirus geen bezoek ontvangen en zitten daardoor de hele tijd alleen. Maar ze waren zeer verrast door het optreden. Ze werden daarnaast nog getrakteerd op minifrikadellen en -kroketten. Natuurlijk had ik ook enkele kisten appels bij me om uit te delen.'

Notermans is geen onbekende van de zorgcentra in gemeente Eijsden-Margraten. 'Voorheen leverde ik namens de gemeente appels aan alle zorgcentra in Eijsden-Margraten. Zo kwam ik regelmatig in contact met de ouderen. Nu hadden ze mij gevraagd om te komen optreden, om de bewoners op een muzikale wijze een hart onder de riem te steken.'

Op veilige afstand van elkaar

Volgens de fruitteler was alles goed georganiseerd. 'De mensen zaten allemaal ruim 3 meter van elkaar vandaan en ik stond daartussenin. Zo konden we toch op een leuke, maar vooral veilige manier te werk gaan.'

Notermans heeft, naast de fruitteeltschool in Geldermalsen, de muziekacademie gedaan. Hij vindt zingen en fruit een goede combinatie. 'Ik ben een man van verbinding. Met fruit en muziek kun je mooie verbindingen maken. Tijdens het zingen kan ik vertellen over appels en andere fruitsoorten. Bijvoorbeeld met mijn appelliedje.'

Hollandse hits

Speciaal voor dit optreden had Notermans ook nog enkele Hollandse hits voorbereid. 'Liedjes die ze kunnen meezingen. Dat deden ze ook. Je zag de mensen echt meegenieten, dat is geweldig.'

De zingende fruitteler is ook een graag geziene gast op scholen. 'Normaal gesproken bezoek ik rond deze tijd zo'n vijf à zes scholen per week. Dat gaat nu natuurlijk even niet. Maar eigenlijk komt dat wel goed uit. Het is mooi weer, er is op mijn bedrijf werk genoeg. Het optreden voor scholen en ouderencentra komt straks wel weer.'

Weer

 • Zondag
  6° / 2°
  70 %
 • Maandag
  9° / -1°
  10 %
 • Dinsdag
  10° / -1°
  20 %
Meer weer