WUR+organiseert+symposium+fenotypering+planten
Nieuws
© Wageningen University en Research

WUR organiseert symposium fenotypering planten

Wageningen University & Research (WUR) gaat het zevende internationale Plant Phenotyping Symposium organiseren in oktober 2021. Dat heeft het bestuur van IPPN aangekondigd. IPPN is een instituut voor test-, meet- en kalibratieapparatuur.

Bij die gelegenheid zal er een nieuwe faciliteit van het Netherlands Plant Eco-Phenotyping Centre worden geopend. Dit is een gezamenlijk centrum van WUR en de Universiteit Utrecht.

Het ontwikkelen en veredelen van nieuwe plantsoorten is nodig voor de toekomst, zo staat in het persbericht van WUR. De landbouw ziet zich geconfronteerd met de uitdagingen van een gewaarborgde voedsel- en voedingsvoorziening, schaarste aan grondstoffen, klimaatverandering en energiegebruik.

Duurzame plantenteelt nodig

Om deze uitdagingen het hoofd te bieden, is een duurzame plantenteelt noodzakelijk, met een hogere opbrengst op beperkte grond en een beperkte water- en nutriëntentoevoer. Het zevende internationale Plant Fenotypering Symposium draagt volgens WUR bij aan de wereldwijde integratie van verschillende benaderingen en de fenotypering van planten.

Een moderne meting van plant fenotypes is cruciaal voor de ontwikkeling van nieuwe, klimaatbestendige gewassen en systemen, stelt WUR. En die zijn op hun beurt weer nodig om de toekomstige kwalitatieve voedselvoorziening en ecologische stabiliteit veilig te stellen.


Weer

 • Woensdag
  9° / -2°
  30 %
 • Donderdag
  10° / -2°
  10 %
 • Vrijdag
  12° / 0°
  10 %
Meer weer