Teler blij met laatste prei

Het team van Dennis van de Weerd oogst deze week de laatste prei van het seizoen. De biologische teler uit Lelystad kijkt tevreden naar de opbrengst. De prei heeft door de zachte winter lekker kunnen doorgroeien.

De oogstmachine rijdt traag over het perceel en is door Van de Weerd van binnen aangepast volgens de nieuwe richtlijnen. 'Voor het personeel dat aan de lopende band in de cabine staat hebben we transparante schermen hangen, zodat men afgeschermd door kan werken', zegt Van de Weerd.

De coronacrisis heeft voorlopig geen invloed op de werkwijze van de teler. 'Prei is allemaal contractwerk, dat is goede handel voor ons. Er is nu wel een iets grotere voorraad prei, dus misschien gaan we komend jaar minder verbouwen. Alleen qua personeel voorzie ik een probleem als we over een maand onkruidwieders nodig hebben. Als dan de grenzen nog steeds dichtzitten voor Poolse werknemers, moet ik echt op zoek naar een alternatief.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  24° / 10°
  10 %
 • Dinsdag
  27° / 12°
  10 %
 • Woensdag
  29° / 15°
  0 %
Meer weer