Boerderijcampings in de prijzen gevallen

Drie Zeeuwse en een Brabantse boerderijcamping zijn in de prijzen gevallen bij de uitreiking van de Zoover Awards 2019, tijdens de vakantiebeurs in Utrecht.

Boerderijcampings+in+de+prijzen+gevallen
© Anton Dingemanse

De Zoover Awards zijn jaarlijks terugkerende publieksprijzen in de reisbranche. Ze komen tot stand door de reviews die vakantiegangers achterlaten op Zoover, een online vakantieplatform. In totaal hebben meer dan 25.000 accommodatiehouders in acht verschillende accommodatietypen gestreden om de prijzen.

Drie Zeeuwse en een Brabantse boerderijcamping wonnen prijzen. Het gaat om minicamping De Kreekrug in Grijpskerke, Den Molinshoeve in Retranchement, De Hofwei in Biggekerke en boerderijcamping Van 't Zandeind in Riel.

Best gewaardeerde accommodatie

Minicamping De Kreekrug in Grijpskerke is de best gewaardeerde accommodatie van Zeeland en beste middelgrote camping van Nederland. De families Poppe en Dekker, eigenaren van De Kreekrug, ontvingen een Zoover Award Platinum. Met een gemiddelde van 9,9 kreeg het bedrijf het hoogste reviewcijfer van de gasten.

Den Molinshoeve en De Hofwei zaten daar met hun Gouden Awards net een paar tienden van een procent onder. Boerderijcamping Van 't Zandeind in Riel is uitgeroepen tot beste accommodatie van Noord-Brabant en de meest kindvriendelijke camping van Europa. Daarnaast kreeg de familie Huijbregts, eigenaar van Van 't Zandeind, een Gouden Zoover Award. Het verschil tussen een gouden en platinum Award zit hem in de hoogste regionale score.

Dolblij

Monique Poppe runt al 21 jaar De Kreekrug samen met haar man, schoonzus en schoonbroer. Daarnaast hebben ze een paardenpension en akkerbouwbedrijf. Ze is dolblij met de award. 'Ik wist al dat onze gasten onze camping en gastvrijheid waarderen, want dat spreken ze uit in hun recensies en dat laten ze zien door terug te komen. De award zien we als een bekroning op ons werk.'

Twee jaar geleden eindigde De Kreekrug op de tweede plek. Volgens Poppe zijn positieve recensies heel belangrijk voor de naamsbekendheid van de minicamping. Die wordt bezocht door voornamelijk Nederlanders, maar ook Duitsers en Belgen, die rust, ruimte en persoonlijke aandacht zoeken en netjes omgaan met hun omgeving.

'We krijgen veel terug van onze gasten. Dat betekent dat we voortdurend aan het verbeteren zijn. Inmiddels kan ik wel zeggen dat ik onze gasten goed aanvoel en weet wat ze willen', aldus Poppe.

Levenswijze delen

De minicamping met 25 standplaatsen ligt midden op het Zeeuwse eiland Walcheren, centraal tussen de stranden, het Veerse Meer en dicht bij plaatsen als Middelburg, West-Kapelle en Vlissingen. Poppe is trots dat ze haar levenswijze kan delen. 'Dingen die voor ons heel gewoon zijn, zoals de rust, ruimte, natuur en aanwezigheid van dieren om ons heen, zijn vaak heel bijzonder voor onze gasten.'

Kamperen zit volgens Poppe in de lift, omdat mensen het platteland willen beleven. 'Ze willen onthaasten en puur genieten.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  2° / -1°
  10 %
 • Zondag
  3° / -2°
  5 %
 • Maandag
  3° / 1°
  30 %
Meer weer