JCB+schiet+te+hulp+bij+tekort+aan+ventilatoren+Engeland
Nieuws
© JCB

JCB schiet te hulp bij tekort aan ventilatoren Engeland

Er is een tekort aan beademingsapparatuur in Engeland. JCB staat klaar om de productie te hervatten in een fabriek die gesloten is door de coronacrisis. Daarmee sluit het bedrijf zich aan bij de nationale inspanningen om ventilatoren te vervaardigen.

JCB ontving eerder deze maand een rechtstreekse oproep van premier Boris Johnson om ondersteuning te bieden en het nationale tekort aan beademingsapparatuur aan te vullen. Zo kan het bedrijf helpen om levens van coronapatiënten te redden. JCB-voorzitter Lord Bamford mobiliseerde onmiddellijk een onderzoeks- en engineeringteam om mogelijke oplossingen te onderzoeken.

Nu is JCB klaar om de productie te hervatten in een fabriek die bijna twee weken geleden werd gesloten vanwege de coronacrisis. Maar in plaats van cabines te maken voor JCB-gravers, zullen er in de fabriek speciale stalen behuizingen geproduceerd worden voor een gloednieuw ontwerp van ventilatoren van Dyson.

Massaproductie

Een minimum van 10.000 JCB-behuizingen is gereserveerd voor productie, zodra Dyson wettelijke goedkeuring heeft verkregen voor het ontwerp.

De eerste prototypes van de behuizingen werden aan Dyson geleverd nadat ze van de productielijn rolden in JCB's Cab Systems-fabriek in Uttoxeter, Staffordshire. De fabriek viel stil op 18 maart, samen met acht andere fabrieken van JCB UK, na een afname van de vraag naar machines door de corona-uitbraak. De massaproductie van de behuizingen kan binnen enkele dagen worden opgestart.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  12° / 1°
  40 %
 • Zaterdag
  14° / 2°
  70 %
 • Zondag
  24° / 11°
  60 %
Meer weer