750.000ste graaflaadcombinatie van JCB rolt van de band

JCB vierde dinsdag een mijlpaal met de 750.000ste graaflaadcombinatie die van de productieband rolde. Dit gebeurde in de fabriek van het bedrijf in Rocester, Engeland. Dit is ook de locatie waar bijna zeventig jaar geleden de eerste JCB-graaflaadcombinatie werd vervaardigd.

750%2E000ste+graaflaadcombinatie+van+JCB+rolt+van+de+band
© JCB

In 1953 bedacht JCB-oprichter Joseph Cyril Bamford het idee van de graaflaadcombinatie. Voor het eerst in de geschiedenis werd er een machine gecreëerd die een lader aan de voorzijde combineerde met een graafinstallatie aan de achterzijde.

In het daaropvolgende productiejaar werden slechts 35 machines geproduceerd. Het duurde meer dan twintig jaar voordat de eerste 50.000 werden gemaakt. JCB produceert nu graaflaadcombinaties in het VK, India, Brazilië en de VS.

Jeugdherinnering

JCB-voorzitter Lord Bamford: 'Het kijken naar de productie van de eerste graaflaadcombinaties behoort tot mijn vroegste jeugdherinneringen. Het is ongelooflijk dat we er nu 750.000 hebben geproduceerd.'

De graaflaadcombinatie is volgens Bamford bijna zeven decennia later nog steeds populair. 'Dit bewijst de veelzijdigheid van deze machine. Zijn populariteit zal in de toekomst zeker blijven groeien.'

Het 750.000ste model is een speciale editie van de nieuwste 3CX-graaflaadcombinatie van JCB, met een unieke kleurstelling en uitgebreide specificatie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer