Schouten: geen grenzen dicht voor levende dieren

Landbouwminister Carola Schouten heeft geen signalen dat landen hun grenzen dichtgooien voor levende dieren. Ook is er fors minder oponthoud als gevolg van grenscontroles dan enkele weken geleden.

Schouten%3A+geen+grenzen+dicht+voor+levende+dieren
© René Eijsink

Dat stelt ze in schriftelijke antwoorden op Kamervragen van Esther Ouwehand (PvdD) over mogelijk dierenleed bij lange afstandstransporten. Volgens Schouten was er vooral in de eerste fase van de ingelaste grenscontroles sprake van lange wachttijden en daarmee ook in een aantal gevallen van welzijnsproblemen. Volgens de minister is dit nu verbeterd.

Bekijk alle artikelen over het coronavirus


Toch blijft Nederland hameren op het snel doorvoeren van levende have, geeft ze in haar schriftelijke reactie aan. 'Daarover hebben we nauw contact met de Europese Commissie.' Daarnaast registreert de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit de maatregelen die landen nemen die tot vertraging kunnen leiden. Die informatie wordt gedeeld met transporteurs. Ook wordt dit meegenomen bij de beoordeling van routeplannen van diertransporten.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  11° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  10° / 5°
  40 %
 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
Meer weer