Nevedi+komt+met+eigen+protocol
Nieuws
© Johan Wissink

Nevedi komt met eigen protocol

De chauffeurs van veevoerbedrijven blijven bij het laden en lossen van hun truck op een mengvoerbedrijf in de cabine om contact met het personeel van dit bedrijf te voorkomen. Bezoeken aan de veehouder zijn enkel bij hoge uitzondering toegestaan.

Dit zijn enkele richtlijnen die Nevedi stelt in het Protocol Coronavirus. De overheid heeft de agrarische sector aangemerkt als 'cruciale beroepsgroep'. Mede met het protocol wil Nevedi ervoor zorgen dat een continue leveringsstroom van veevoer niet in gevaar komt.

Om een eventuele verspreiding van het virus tegen te gaan, geldt er een advies om de productie-, kantoor- en logistiekemedewerkers van elkaar gescheiden te houden. Een ploegenoverdracht moet elektronisch worden gedaan.

Geen klantbezoeken

Klantbezoeken worden zoveel mogelijk uitgesteld. Dit mag enkel onder strenge voorwaarden. Een kop koffie zit er dit keer niet in. De veevoerspecialist mag volgens de richtlijnen niet eten of drinken bij een klant.

Behalve dat de chauffeur in de vrachtwagen moet blijven zitten, moeten transportdocumenten hygiënisch worden overgedragen. Bij de veehouder moet de vrachtwagenchauffeur wél zelf lossen, hier moet het contact met mensen op het veebedrijf zoveel mogelijk worden vermeden om verspreiding van corona tegen te gaan..

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  18° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 8°
  60 %
 • Woensdag
  16° / 7°
  50 %
Meer weer