Nederlanders, help ons oogsten!

Nederlanders, help ons oogsten! Het oogstseizoen in de groentesector staat op het punt van beginnen, maar veel medewerkers uit andere landen kunnen niet komen door de coronacrisis.

Daarom doet LTO Arbeidskracht een beroep op Nederlanders om de telers te helpen via de website helponsoogsten.nl. 'We hebben nu die handjes nodig, we staan nu op een cruciaal en kritiek punt', vertelt Yvonne van de Ven van LTO Arbeidskracht.

'Het seizoen staat op het punt van beginnen dus we hebben personeel nodig. Dat is ook de reden dat we het platform hebben opgezet. We willen er voor zorgen dat de mensen die in Nederland zijn nu aan de slag kunnen in de sector en daarmee de voedselvoorziening op peil kunnen houden.'

Aanmeldingen stromen binnen

Via de website worden werkgevers in de land en tuinbouw gekoppeld aan personeel. De aanmeldingen van beide kanten stromen binnen. 'Er zijn enorm veel bedrijven die zich melden met tekorten, maar aan de andere kant ook bedrijven die personeel over hebben', geeft Van de Ven aan.

'Zo hadden we net nog een mail van een transportbedrijf waar behoorlijk wat werkzaamheden zijn stilgevallen. Zij bieden zich nu aan om in de sector aan de slag te gaan.' En er ontstaan ook initiatieven uit eigen beweging. 'Er is een aardbeienkweker in Brabant die werkt met horecapersoneel. Het is geweldig dat zulke bewegingen mogen ontstaan in deze crisis.'

Bent u op zoek naar extra personeel? Ga dan naar www.helponsoogsten.nl

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  11° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  10° / 4°
  40 %
 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
Meer weer