Onverwacht+kleine+groei+in+afzet+graslandmachines
Nieuws
© Eigen Foto

Onverwacht kleine groei in afzet graslandmachines

Fabrikanten van graslandmachines kenden in het jaar 2018/2019 een onverwachte kleine groei in de afzet. Dit meldt de Europese brancheorganisatie CEMA.

Op basis van de ontwikkelingen in het voorgaande seizoen verwachtten de Europese machinefabrikanten een evenwichtige markt. Hoewel de totale markt zich positief ontwikkelde, verschillen de cijfers per land, regio en soort machine (ladewagens, maaiers, harken en schudders).

‘Net als tijdens het afgelopen seizoen investeerden melkveehouders en loonbedrijven in hun apparatuur op basis van vrij stabiele prijzen voor zuivelproducten. De droogte had in specifieke Europese regio's een impact op de vraag naar machines’, meldt CEMA.

Capaciteit

Voor het volgende seizoen verwachten fabrikanten stabiliteit in de markt. Als het gaat om eenheden, heeft de markt een trend laten zien in groei en capaciteit van vervanging van apparatuur. Dit was de belangrijkste conclusie van de bijeenkomst van de CEMA-productgroep ‘Grassland Equipment’ op Agritechnica in Hannover.

Fabrikanten moeten anticiperen op de veranderingen in de specifieke markten, evenals op de impact van klimaatverandering in specifieke regio's. De ontwikkelingen in het Verenigd Koninkrijk en Ierland blijven onvoorspelbaar.

Op de lange termijn hebben instabiliteit op de wereldmarkt, handelsovereenkomsten en het gemeenschappelijk landbouwbeleid na 2020 gevolgen voor de markt. Fabrikanten hebben er alle vertrouwen in dat zij kunnen inspelen op de toekomstige ontwikkelingen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  23° / 8°
  10 %
 • Maandag
  27° / 12°
  10 %
 • Dinsdag
  24° / 12°
  0 %
Meer weer