Slecht+Europees+bedrijfsklimaat+landbouwmachinesector
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Slecht Europees bedrijfsklimaat landbouwmachinesector

De algemene bedrijfsklimaatindex van de landbouwmachinesector in Europa blijft zich in de recessiezone bewegen. Dat blijkt uit de Business Barometer van de CEMA over januari 2020.

CEMA is de Europese vereniging voor de landbouwmachine-industrie. De vereniging stelt de Business Barometer maandelijks op. Dat gebeurt aan de hand van gegevens van zo'n 120 bedrijven uit negen landen van de Europese landbouwmachine-industrie. Over het algemeen zijn de toekomstverwachtingen opnieuw verslechterd. In de segmenten transport, akkerbouw en veehouderij is de toestand iets verbeterd, blijkt uit de enquête.

De voorraden aan nieuwe en gebruikte machines blijven boven het gemiddelde van de afgelopen drie jaar. Dat geldt voor alle segmenten en in de meeste regio's van Europa. De hoogste gemiddelde voorraden met nieuwe en gebruikte machines worden gerapporteerd voor het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. In Scandinavië lijkt een aanzienlijk herstel plaats te vinden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  15° / 9°
  50 %
 • Maandag
  15° / 8°
  50 %
 • Dinsdag
  15° / 8°
  50 %
Meer weer