Zwanenberg Food Group en Struik gaan samen verder

De aandeelhouders van Zwanenberg Food Group en Struik Foods Europe hebben besloten de krachten te bundelen. Hiermee ontstaat een breed voedingsmiddelenconcern met 1.800 medewerkers en een jaaromzet van 540 miljoen euro.

Zwanenberg+Food+Group+en+Struik+gaan+samen+verder
© Struik Foods

Dat laten beide bedrijven maandag weten. 'Samen zijn Zwanenberg en Struik sterker dan ieder voor zich. Er zijn grote synergievoordelen te behalen door deze krachtenbundeling', licht voorzitter Aldo van der Laan van Zwanenberg Food Group toe.

René van Drie van Struik Foods Europe: 'Vandaag de dag is schaalgrootte cruciaal voor succes. Samen vormen onze ondernemingen een sterke marktpartij. Zwanenberg is een uitstekende partner voor Struik, want zij is goed thuis in de segmenten waarop Struik zich richt: soepen, sauzen, knakworst en maaltijden.'

Geen ontslagen

De vakbonden zijn geïnformeerd en beide ondernemingsraden hebben positief geadviseerd, stelt Zwanenberg. De Autoriteit Consument en Markt heeft eveneens ingestemd met de voorgenomen transactie. Er vallen geen ontslagen.

Er zijn grote synergievoordelen te behalen door deze krachtenbundeling

Aldo van der Laan, voorzitter Zwanenberg Food Group

Met de fusie ontstaat een grote combinatie op het gebied van soepen, sauzen, conserven en maaltijden. Zwanenberg Food Group biedt werk aan 1.600 mensen die samen een omzet van 420 miljoen euro realiseren.

Honderd landen wereldwijd

Zwanenberg produceert vleesconserven, snacks, soepen, sauzen, gemaksmaaltijden en vegetarische producten. De onderneming exporteert ook vleesconserven, onder andere onder de merknaam Zwan, naar meer dan honderd landen wereldwijd.

In de Benelux is het bedrijf vooral bekend van de merken Kips (leverworst, paté, vegaproducten, vleeswaren) en Huls (droge worst). De groep heeft productielocaties in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

VanDrie

Bij Struik Foods Europe, dat een jaaromzet realiseert van 120 miljoen euro, werken tweehonderd mensen. Het familiebedrijf voert merken als Struik, Ye Olde Oak (knakworst en ham in het Verenigd Koninkrijk) en Sonnen Bassermann (soepen en maaltijden in Duitsland) en is gevestigd in Voorthuizen. Sinds 2016 is Struik in handen van Fratelli, een beleggingsvennootschap van de bekende vleesfamilie VanDrie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  4° / 1°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -1°
  10 %
 • Zondag
  3° / -2°
  5 %
Meer weer