Co%C3%B6peraties+Best+of+Four+en+Van+Nature+fuseren
Nieuws
© Twan Wiermans

Coöperaties Best of Four en Van Nature fuseren

Leden van Best of Four en Van Nature hebben ingestemd met een fusie van de twee afzetcoöperaties. Die gaan per 1 januari 2020 verder als één vereniging.

De twee afzetcoöperaties verwachten met deze krachtenbundeling meer voordeel voor hun leden te behalen. Met 265 leden en 1.029 hectare glasgroente wordt de nieuwe coöperatie in één keer de grootste afzetvereniging voor glasgroente in Nederland. Daarnaast wordt de vereniging met 2.105 hectare vollegrondsgroente en 1.682 hectare fruit ook in deze gewassen een belangrijke speler.

De directies en besturen van Best of Four en Van Nature zien een groter volume als belangrijkste antwoord op de toenemende inkoopkracht, die zij bij retail en handel ervaren. 'De overeenkomsten van beide verenigingen zijn sterker dan de onderlinge concurrentie', laten ze weten. Samen streven zij ernaar om een kostenefficiënte organisatie te blijven met als doel de beste prijs voor haar leden uit de markt te halen.

Gesprekspartner

Door de nieuwe omvang verwacht de vereniging een serieuzere gesprekspartner te worden voor overheden en retailorganisaties en de producten van haar leden beter te kunnen vermarkten. 'Daarnaast helpt deze stap de continuïteit van de nieuwe coöperatie voor haar leden te waarborgen met een betrouwbaar en relatief goedkoop afzetsysteem en een efficiënte organisatie', stellen de twee afzetcoöperaties.

Het bestuur van de nieuwe coöperatie wordt samengesteld uit de voormalig bestuurders van de twee coöperaties. Jan Oosterom van Best of Four wordt voorzitter, daarbij ondersteund door vier bestuurders van Van Nature en vier van Best of Four. De nieuwe directie bestaat uit Ton van Dalen als commercieel directeur en Hans Prins als financieel directeur. De naam van de nieuwe vereniging wordt 1 januari 2020 bekendgemaakt. Door samen te gaan, verwachten de coöperaties GMO-gelden beter te benutten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  7° / 4°
  20 %
 • Zaterdag
  5° / 1°
  70 %
 • Zondag
  4° / 0°
  60 %
Meer weer