Concept+Regionale+Energiestrategie+Brabant+bekend
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Concept Regionale Energiestrategie Brabant bekend

26 windturbines of vierduizend voetbalvelden aan zonnepanelen. Dat is de opgave waar de zestien gemeenten in Noordoost-Brabant voor 2030 aan moeten voldoen, zo is te lezen in het concept Regionale Energiestrategie (RES) voor de regio Noordoost-Brabant.

De zestien colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten in Noordoost-Brabant zijn akkoord met die cijfers. De gemeenteraden nemen nog voor het zomerreces een beslissing, zo meldt het Brabants Dagblad.

In maart volgend jaar moet er een definitief, door het Rijk goedgekeurd plan liggen. Net als voor de overige 29 RES-regio's in Nederland. De gemeenten Den Bosch, Oss en Meierijstad moeten als grootste gemeenten veruit het grootste deel voor hun rekening nemen.


Het Windcollectief Oss-Den Bosch, bestaande uit boeren en burgers, presenteerde zijn plannen deze week. In het Osse deel van de Beerse Overlaet wil de vereniging twintig tot dertig windmolens realiseren. Dat is veel minder dan de tachtig waar eerst over gesproken werd. Ze komen minimaal op 1 kilometer van de bebouwde kom te staan en op minimaal 400 meter van woningen in de polder zelf.

Het aantal voor de aansluitende Bossche polder, waar ook vergevorderde plannen zijn, is nog niet bekend.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  9° / 5°
  90 %
 • Woensdag
  7° / 4°
  10 %
 • Donderdag
  6° / 4°
  60 %
Meer weer