MOB: dit is een proces-rechterlijke manoeuvre

Het intrekken van de spoedprocedure tegen de provincie Overijssel inzake het vergunnen van beweiden en bemesten is 'een proces-rechterlijke manoeuvre' van actiegroep Mobilisation for the Environment (MOB).

Dat laat jurist Valentijn Wösten van de organisatie desgevraagd weten. Volgens hem bleek tijdens de zitting dat de rechter niet genegen was om de hoofdzaak versneld te behandelen. 'Daar was het ons om te doen. Het ging ons helemaal niet om de zaak tegen die ene veehouder', aldus Wösten.

De spoedprocedure is hierdoor van de baan, dat geldt niet voor de bodemprocedure. Al hoopt MOB dat de zaak helemaal niet in behandeling gaat. 'Wij hopen op een uitspraak zonder zitting, maar dat is aan de rechter', aldus jurist Wösten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  20° / 15°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  60 %
 • Zondag
  20° / 14°
  50 %
Meer weer