Regionale+voerleverancier+verkoopt+veel+meer+geitenvoer
Nieuws
© Twan Wiermans

Regionale voerleverancier verkoopt veel meer geitenvoer

De Achterhoekse voerleverancier GIJS (Gelre IJsselstreek) heeft vorig jaar flink meer voer verkocht. Het bedrijf wist vooral meer geitenhouders aan zich te binden.

De afzet van geitenvoeders nam met 32 procent toe ten opzichte van het jaar ervoor. Daarmee komt GIJS op nummer drie van geitenvoerleveranciers van Nederland.

Het bedrijf heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een van de belangrijkste spelers op het gebied van geiten. Het geiteninnovatiecentrum GIJS Mekkerhof in het Overijsselse Holten speelt daarbij een positieve rol in de ontwikkelingen binnen GIJS.


Melkveesector

In de melkveesector heeft GIJS de afgeleverde hoeveelheid voer vorig jaar kunnen verhogen naar 104 procent ten opzichte van 2018 ondanks een krimp van het aantal melkkoeien in Nederland.

Dat komt mede omdat het gemiddeld aantal koeien bij GIJS-klanten toenam van 107 naar 113. De afzet van agroproducten, zoals zaaizaden, kuilfolie en meststoffen groeide mee.

Ook de ontwikkeling van nieuwe, innovatieve producten hebben volgens het bedrijf ertoe geleid dat de omzet is gestegen. Daarnaast nam de vraag naar VLOG-voer in de melkveehouderij toe.

Overcapaciteit

De Achterhoekse voer- en adviesorganisatie GIJS maakt gebruik van de overcapaciteit van de Nederlandse mengvoerfabrieken en transporteurs. Ze werkt met verschillende voerproducenten samen, ieder met zijn eigen specifieke kwaliteiten.

Stalnutritionisten bij GIJS stellen zelf het voer samen op basis van het beeld in de stal en de wensen van de boer.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  21° / 9°
  10 %
 • Maandag
  24° / 8°
  10 %
 • Dinsdag
  23° / 9°
  20 %
Meer weer