Triple Dairy schoolt de melkveehouderij

Bles Dairies, Wageningen University & Research (WUR) en Aeres Hogeschool bieden samen kennis en trainingen aan voor de internationale en Nederlandse melkveehouderij. Ze hebben daarvoor het bedrijf Triple Dairy opgericht op de Dairy Campus in Leeuwarden.

Triple+Dairy+schoolt+de+melkveehouderij
© WUR

Bles Dairies is wereldwijd actief in de melkveehouderij op het gebied van consultancy en training. De WUR levert kennis en input uit onderzoek. Aeres is de onderwijspartner. 'Triple Dairy helpt de melkveehouder om stappen vooruit te maken en juist kennis is daarin cruciaal', zegt mededirecteur Nynke Dijkstra.


Triple Dairy maakt gebruik van blended learning. 'Dit is de combinatie van online leren en praktijklessen', legt Dijkstra uit. Zo kan efficiënt met tijd en locatie worden omgegaan. Er wordt een platform gebouwd dat als online leeromgeving zal dienen. Zo'n platform als basis van kennisuitwisseling is vrij nieuw, vooral internationaal gezien. In Nederland worden de praktijklessen verzorgd op de Dairy Campus en in Dronten.

Vraag naar voedsel

Triple Dairy richt zich op de internationale vraag naar hoogwaardige kennis van de melkveehouderij, maar ziet ook een duidelijke rol voor de Nederlandse sector. Dijkstra: 'Als Nederland moeten we met het vermarkten van kennis internationaal een rol spelen in de sterk groeiende vraag naar voedsel. De Dairy Campus is een prachtige plek om dit te organiseren.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  9° / 6°
  80 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  20 %
 • Zaterdag
  10° / 7°
  5 %
Meer weer