Dairy Campus koopt 45 hectare grond

Wageningen UR heeft ruim 45 hectare land gekocht van gemeente Leeuwarden voor Dairy Campus. Het gaat om een bedrag van 2,26 miljoen euro.

Dairy+Campus+koopt+45+hectare+grond
© Het Hoge Noorden, Jacob van Essen

Manager Kees de Koning van Dairy Campus spreekt van een mooie ontwikkeling. 'In mei is de vernieuwde Dairy Campus geopend en zijn wij groter geworden. We kregen nu de kans om de grond te kopen. Deze grondpositie past in de verdere ontwikkeling van het innovatiecentrum.'

Dairy Campus pachtte het areaal al zo'n vier jaar van de gemeente. Het ligt aan de andere kant van De Zwette, aan de Boksumerdyk, in het Huizumer en Goutumer Nieuwland. Naast de huiskavel van 100 hectare heeft Dairy Campus nu zo'n 150 hectare grond in eigendom. Daarnaast huurt het bedrijf nog 170 hectare.

Voerproductie

Dairy Campus is op zoek naar meer grond. 'We hebben nog ruim 100 hectare in gebruik bij Lelystad dat we pachten voor de voerproductie. Ons streven is om die grond in de omgeving van Dairy Campus te kunnen verwerven. '

Staatssecretaris Martijn van Dam (EZ) opende eind mei de Dairy Campus in Leeuwarden. .Het centrum waar 550 koeien lopen, draait op projectfinanciering.

Onderzoek en technologie

Wageningen UR investeert de komende jaren zo'n 40 miljoen euro in onderzoek en technologie. Een van de onderzoeken was Amazing Grazing, een zo hoog mogelijke grasopname en -benutting door de koe. De eerste indruk is dat stripgrazen op jaarbasis een hogere benutting geeft.

De koeien hebben in 2016 op de Dairy Campus 193 (stripgrazen), respectievelijk 186 dagen (roterend standweiden) buiten gelopen. Hierbij bestond een substantieel deel van het rantsoen uit vers weidegras.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer