Floriade+vraagt+Almere+om+9+miljoen+euro+extra
Nieuws
© Floriade

Floriade vraagt Almere om 9 miljoen euro extra

De organisatie van de Floriade heeft bij gemeente Almere aangeklopt voor meer geld voor het evenement. De organisatie vraagt om 9 miljoen euro extra. Het geld is onder meer nodig voor marketing om meer deelnemers, sponsoren en bezoekers naar de wereldtuinbouwtentoonstelling te trekken.

Wethouder Jan Hoek (GroenLinks) heeft de wens van de organisatie gisteren kenbaar gemaakt aan de gemeenteraad van Almere. Hij heeft aangegeven dat het college van burgemeester en wethouders de gevraagde 9 miljoen euro te veel vindt. De gemeente overweegt volgens Hoek wel om een bedrag tussen 3 en 6 miljoen euro beschikbaar te stellen.

Volgende maand komt het college met een voorstel voor de gemeenteraad waarin de gevolgen zijn beschreven als de gemeente het bedrag niet, deels of helemaal beschikbaar stelt.

Floriade opnieuw duurder

De Floriade in Almere wordt gehouden in 2022. Het is niet de eerste keer dat de organisatie een extra bijdrage vraagt aan gemeente Almere. Omroep Flevoland becijferde dat de gemeente nu al 39,5 miljoen euro kwijt is, zonder de nu gevraagde bijdrage. Aanvankelijk hield de gemeente rekening met een bijdrage van 10 miljoen euro.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  9° / 5°
  90 %
 • Woensdag
  7° / 4°
  10 %
 • Donderdag
  6° / 4°
  60 %
Meer weer