Internationale+erkenning+voor+Floriade+Almere
Nieuws
© Floriade Almere

Internationale erkenning voor Floriade Almere

De Floriade Almere 2022 is vandaag officieel erkend als wereldtuinbouwtentoonstelling. De erkenning is toegewezen door het Bureau International des Expositions (BIE).

Een delegatie van de Floriade Almere 2022 met onder meer Franc Weerwind, de burgemeester van Almere, en de gedeputeerde Michiel Rijsberman van Flevoland namen daarvoor vandaag in Parijs de bijbehorende vlag van BIE in ontvangst.

Het uitroepen tot wereldtuinbouwtentoonstelling biedt de organisatie van de Floriade via de Nederlandse overheid de mogelijkheid om andere landen uit te nodigen als exposant. Het is volgens de directie van de Floriade Almere 2022 geen vanzelfsprekendheid dat elke Floriade wordt aangemerkt als wereldtuinbouwtentoonstelling. Vandaar het belang van deze formele erkenning.

Aparte categorie

Het BIE, gevestigd in Parijs, is opgericht in 1928 om toezicht te houden op de kwaliteit en frequentie van wereldtentoonstellingen. Sinds 1960 kent het BIE de tuinbouwtentoonstelling als een aparte categorie binnen de wereldtentoonstellingen. Een erkenning als wereldtuinbouwtentoonstelling wordt toegekend op voorspraak van de AIPH, Association Internationale des Producteurs d'Horticulture.

De Floriade die in 2022 in Almere plaatsvindt, wordt volgens de organisatie anders dan de voorgaande zes edities. Het tentoonstellingsterrein bevindt zich middenin de stad én wordt na afloop van de expo omgevormd tot een groene stadswijk.

Growing Green Cities

Het thema van Floriade Almere 2022 is Growing Green Cities en sluit aan op de wereldwijde problemen rond verstedelijking. Daardoor ontstaan uitdagingen rondom de thema's voedsel, gezondheid, groen en energie. Floriade Almere 2022 laat zien dat de tuinbouw oplossingen biedt voor deze vraagstukken.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  6° / 5°
  90 %
 • Vrijdag
  7° / 4°
  90 %
 • Zaterdag
  4° / 0°
  10 %
Meer weer