Floriade+Almere+krijgt+langzaamaan+vorm
Nieuws
© Floriade

Floriade Almere krijgt langzaamaan vorm

Vier jaar na de toekenning en nog zes jaar te gaan tot de opening. De voorbereidingen voor de Floriade 2022 in Almere bestonden tot nog toe uit plannen maken, maar het evenement wordt langzaam concreter.

Gemeente Almere brengt deze zomer het bestemmingsplan in procedure. Volgend jaar moet het eerste paviljoen al op het terrein aan de A6 in Almere Stad verrijzen.

De Flevolandse land- en tuinbouw was in 2012 in haar nopjes dat de wereldtuinbouwtentoonstelling was toegewezen aan ‘haar’ provincie. Inmiddels leven er zorgen over de trage start. Anderen zien het zonniger in, leert een rondgang langs diverse betrokkenen.

Verloren

Volgens voorzitter Arnold Michielsen van LTO Noord Flevoland is de locatie goed gekozen en wordt daarop aangehaakt, maar zijn de eerste vier jaar in feite verloren gegaan.

‘Het liep tot nu toe niet op rolletjes en de tijd gaat dringen. Wil je bijvoorbeeld buitenlandse partijen interesseren voor een paviljoen, dan moet je dat nu echt op poten zetten. Het nemen van zo’n besluit kost gewoon tijd.’

Nog ver weg

Voorzitter Nico van Ruiten van LTO Glaskracht Nederland vindt dat er nog genoeg tijd is om de sector te mobiliseren. ‘Ik ben daar positief over. Volgens mij zijn we op tijd gestart. Er is een directie benoemd en 2022 is nog ver weg.’

De kunst is volgens Van Ruiten om met beperkte middelen toch genoeg inzendingen te realiseren.

3 miljoen euro

‘Er is 3 miljoen euro vrijgemaakt om dat te stimuleren. De directie is nu aan zet.’

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  7° / 3°
  10 %
 • Zondag
  5° / 0°
  10 %
 • Maandag
  4° / -2°
  20 %
Meer weer