Indonesië en Thailand doen mee met Floriade 2022

Twee Aziatische landen hebben hun deelname bevestigd aan de Floriade 2022 in Almere. Het zijn Indonesië en Thailand, beide landen gaan een eigen paviljoen inrichten.

Indonesi%C3%AB+en+Thailand+doen+mee+met+Floriade+2022
© Jan van Liere

Na met de eerdere bekendmaking van deelname door Qatar hebben nu in totaal drie landen hun deelname officieel bevestigd. Afgelopen zomer heeft de Nederlandse regering een uitnodigingsbrief gestuurd aan alle landen die zijn aangesloten bij het Bureau Internationale des Expositions (BIE). De Floriade 2022 is door het BIE erkend als zogenoemde A1 wereldtuinbouwtentoonstelling

Na diverse contacten in de afgelopen maanden, ook op diplomatiek niveau, hebben zowel Indonesië als Thailand beloten om deel te nemen. De volgende stap is het voeren van gesprekken met deze landen over de invulling van hun paviljoens. Onderdeel daarvan is vaak ook een tuin als onderscheidend en kenmerkend element van de inzending.

Growing green cities

Zes maanden lang richt Floriade Almere 2022 zich op de Groene Stad van de Toekomst. Deelnemende landen wordt gevraagd om in hun inzending het thema ’Growing Green Cities’ te verwerken. Volgens de organisatoren zijn met diverse andere landen gesprekken gaande, waarvan enkele in een vergevorderd stadium.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  2° / -3°
  60 %
 • Maandag
  3° / -1°
  40 %
 • Dinsdag
  1° / 0°
  85 %
Meer weer