Syngenta+boekt+solide+jaarcijfers
Nieuws
© Haijo Dodde

Syngenta boekt solide jaarcijfers

Agrochemicaliën- en zadenbedrijf Syngenta boekte vorig jaar een nettowinst 1.450 miljoen dollar (1.336 miljoen euro), bij een gelijkblijvende omzet van 13,6 miljard dollar (12,5 miljard euro).

De omzet van zaden daalde 4 procent, waar de omzet bij de divisie gewasbescherming 1 procent steeg. Bestuursvoorzitter Erik Fyrwald is tevreden, hoewel het bedrijf vorig jaar veel last had van het extreme weer op diverse continenten.

'Waaronder historische overstromingen in de Verenigde Staten, droogte in Australië en tegenwind in valuta. Syngenta-teams over de hele wereld reageerden op de gevolgen van extreme weersomstandigheden door ons aanbod snel aan te passen aan de onmiddellijke behoeften van boeren.'

Gewasbescherming

De omzet van 12,5 miljard euro was gelijk aan 2018 en 4 procent hoger bij constante wisselkoersen, inclusief prijsstijgingen in Brazilië om de achteruitgang van de Braziliaanse real te verzachten. De omzet van gewasbeschermingsmiddelen met 10,6 miljard dollar (9,76 miljoen euro) was 1 procent hoger, 5 procent bij constante wisselkoersen, met sterke prestaties in Brazilië die meer dan een zwakke Amerikaanse markt compenseerden.

'Syngenta-teams over de hele wereld reageerden op de gevolgen van extreme weersomstandigheden door ons aanbod snel aan te passen aan de onmiddellijke behoeften van boeren'

Ceo Erik Fyrwald


De zaadomzet van 3,1 miljard dollar (2,85 miljoen euro) was 4 procent lager dan in 2018, 1 procent tegen constante wisselkoersen. Fyrwald is verder blij met de nieuwe koers van het agrochemicaliën- en zadenbedrijf. In september 2019 heeft Syngenta alle activa overgenomen van The Cropio Group, een agrotechnologiebedrijf.

'We zijn zeer verheugd om de nieuwe Syngenta Group te hebben aangekondigd. Dit versterkt ons vermogen om boeren over de hele wereld te dienen met innovatie voor duurzamere landbouw, om extreme weersomstandigheden aan te pakken, de impact van klimaatverandering te verminderen, de biodiversiteit te beschermen en voeding te verbeteren.'

Weer

 • Zaterdag
  5° / 0°
  10 %
 • Zondag
  4° / -1°
  20 %
 • Maandag
  4° / 0°
  40 %
Meer weer