VolkerWessels+vraagt+%27meer+actie+stikstofoplossing+bouw%27
Nieuws
© DIRK HOL

VolkerWessels vraagt 'meer actie stikstofoplossing bouw'

Om de PFAS- en stikstofproblematiek in de bouwsector op te lossen, zijn meer ingrijpende maatregelen nodig. Dat stelde bouwconcern VolkerWessels donderdag bij de publicatie van zijn jaarcijfers.

Volgens het beursgenoteerde bedrijf is de oplossing die de overheid eind vorig jaar aankondigde niet voldoende om de vele bouwprojecten die stil liggen weer op gang te krijgen. De problemen in de sector ontstonden nadat de Raad van State vorig jaar het Nederlandse stikstofbeleid ongeldig had verklaard.

De sector kreeg ook te maken met een strenge grens aan de hoeveelheid van de chemische stoffengroep PFAS, waardoor praktisch geen grond mocht worden vervoerd. VolkerWessels stelt dat de kwestie in het afgelopen halfjaar duidelijk drukte op de marges.

Weer

 • Woensdag
  21° / 10°
  50 %
 • Donderdag
  21° / 12°
  70 %
 • Vrijdag
  20° / 16°
  70 %
Meer weer