Toch+boerenprotest+in+Den+Haag
Nieuws
© Dirk Hol

Toch boerenprotest in Den Haag

Hoewel het aangekondigde boerenprotest was afgeblazen, demonstreren er vandaag toch boeren in Den Haag. Zij hebben zich met enkele trekkers op de Koekamp tegenover het Centraal Station verzameld.

De directe aanleiding voor het protest is het overleg dat later vandaag plaatsvindt. Landbouwminister Carola Schouten heeft vanmiddag een gesprek met een afvaardiging van het Landbouw Collectief, een groep waarin onder meer de boerenorganisaties LTO Nederland, Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV), Farmers Defence Force en Agractie zitten. Zij zullen spreken over maatregelen om de emissie van stikstof te reduceren.

Farmers Defence Force had aanvankelijk opgeroepen tot protest op de dag van het gesprek, maar trok die oproep later in.

Bekijk meer over: