Mooi Wark steunt boeren en bouwvakkers

Mooi Wark, Bertus Staigerpaip, The Dutch Boys en Mannenkoor Karrespoor zijn slechts een paar namen van bands die optreden tijdens Warkende Helden Live op 1 februari in Arnhem. Het festival vol boerenrock is voor de Drentse band Mooi Wark één van de hoogtepunten in een volle week.

Het nummer 'Boer Harms' van The Dutch Boys krijgt in de oefenruimte van de band in Smilde een nieuw muzikaal jasje. William Bossong, naast Mooi Wark-bassist zaterdag ook presentator in het GelreDome, is blij met het festival. 'Dit soort bands komen anders nooit op zo'n groot podium te staan. En nu dus wel! Ik vind het vooral gaaf dat we het dertigjarige bestaan van Mannenkoor Karrespoor kunnen vieren. En dat The Dutch Boys na jaren weer eens optreden. Het wordt een te gek feest!'

Het is sowieso een erg drukke week voor Mooi Wark. Na het festival op zaterdag staan ze zondag en maandag in het theater met zangeres Belinda Kinnaer. En op woensdag 5 februari speelt Mooi Wark op het Malieveld tijdens de protestacties in Den Haag. William Bossong benadrukt dat het puur gaat om muzikale ondersteuning. 'Wij vinden het natuurlijk lastig om politiek te verbinden met onze muziek. Wij ondersteunen de boeren. Maar ook de bouwvakkers en leraren. Iedereen die het moeilijk heeft in deze crisistijd willen we een hart onder de riem steken.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  13° / 2°
  70 %
 • Zondag
  24° / 11°
  60 %
 • Maandag
  18° / 15°
  70 %
Meer weer