Gedeputeerde: 'Boeren treft geen blaam in luchtwasserkwestie'

Agrarisch ondernemers in Overijssel hebben niets verkeerd gedaan in de kwestie van de luchtwassers die daar niet op orde zijn. Dat stelt de Gelderse landbouwgedeputeerde Peter Drenth (CDA) in reactie op vragen van D66.

Gedeputeerde%3A+%27Boeren+treft+geen+blaam+in+luchtwasserkwestie%27
© Twan Wiermans

Statenlid Antoon Kanis van D66 wilde een reactie van Drenth naar aanleiding van het bericht van vorige week over een Overijssels onderzoek naar luchtwassers. Hieruit bleek dat het gros van de apparaten in die provincie niet naar behoren werkte. Kanis was benieuwd of Gelderland de werking van de luchtwassers ook gaat onderzoeken en of de provincie voor zichzelf een rol ziet om luchtwassers beter te laten werken.

Volgens Drenth gaat Gelderland een dergelijk onderzoek niet uitvoeren. 'Omdat we weten wat de uitkomst is', aldus de gedeputeerde. 'Het ministerie bepaalt welke apparaten er toegepast mogen worden, wij zijn hierbij een controlerend orgaan.'

Drenth benadrukt verder dat boeren geen blaam treft als het om luchtwassers gaat. De fout lag bij het ministerie dat verkeerde apparaten voorschreef. 'De boer heeft in dit geval niets verkeerd gedaan. Sommige agrariërs vroegen zelfs expliciet om andere luchtwassers, maar deze mochten wij niet vergunnen. Dat is inmiddels veranderd', besluit Drenth.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
 • Dinsdag
  8° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  14° / 5°
  85 %
Meer weer