Volume+aardappelverwerking+daalt+4+procent
Nieuws
© Haijo Dodde

Volume aardappelverwerking daalt 4 procent

Nederlandse aardappelverwerkers hebben in 2019 in totaal 3,86 miljoen ton aardappelen gebruikt als grondstof voor de productie van frites en andere aardappelproducten. Dit blijkt uit de verwerkingscijfers van belangenvereniging Vavi.

Het volume aan verwerkte aardappelen is bijna 4 procent lager dan het jaar ervoor, toen ruim 4 miljoen ton aan aardappelen is verwerkt in Nederland. Vooral in het eerste half jaar van 2019 bleven de verwerkingscijfers fors achter. Dat was een rechtstreeks gevolg van de tegenvallende opbrengsten in het jaar 2018.

De Nederlandse aardappelverwerkers draaien vanaf augustus weer op volle capaciteit. Sindsdien is ook iets van de opgelopen achterstand in de verwerking weer goedgemaakt. In december is in totaal 317.500 ton aardappelen verwerkt tot 175.000 ton eindproduct. Van de verwerkte grondstof in deze maand was 36,7 procent aangekocht in het buitenland.


Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  5° / 0°
  70 %
 • Zaterdag
  6° / 3°
  90 %
 • Zondag
  5° / 3°
  60 %
Meer weer