Afrikaanse+varkenspest+weer+dichter+bij+Duitse+grens
Nieuws
© Twan Wiermans

Afrikaanse varkenspest weer dichter bij Duitse grens

Poolse autoriteiten meldden de vondst van een zwijn dat met Afrikaanse varkenspest (AVP) is geïnfecteerd op 12 kilometer van de Duits-Poolse grens.

Het zwijn werd gevonden in het bos ten zuidoosten van Cottbus, op nog geen 12 kilometer van de Duits-Poolse grens. De vondst ligt zuidelijker en dichter bij de grens dan bij meldingen die eerder werden gedaan. Deze vonden ruim 20 kilometer van de grens plaats.

In Duitsland is de zorg over de introductie van AVP groot. Voor de Duitse minister van Landbouw Julia Klöckner was de vondst aanleiding om een brandbrief te sturen naar haar Europese collega's. Maandag vergaderen de EU-ministers van Landbouw in Brussel. Naar verwacht staat een deel van de vergadering in het teken van AVP.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  16° / 7°
  30 %
 • Zaterdag
  14° / 11°
  50 %
 • Zondag
  14° / 9°
  50 %
Meer weer