%27Laat+stuwen+en+peilgestuurde+drainage+in+zomerstand+staan%27
Nieuws
© Nieuwe Oogst

'Laat stuwen en peilgestuurde drainage in zomerstand staan'

De LLTB roept haar leden nogmaals op de boerenstuwen en peilgestuurde drainage in zomerstand te laten staan, om regenwater de tijd te geven om in de grond te kunnen infiltreren.

Waar mogelijk kunnen agrarische ondernemers ook water inlaten in hun drainagesysteem, om zo water te bufferen onder hun percelen. 'Het is van belang om zoveel mogelijk water te bufferen om de grondwaterstanden te herstellen', zegt LLTB-bestuurslid en waterportefeuillehouder Jan Veltmans. 'We hebben de hele winter succesvol water vastgehouden en dat blijven we doen.'

De LLTB heeft bij Waterschap Limburg aangegeven dat ook andere sectoren moeten worden gehouden aan gemaakte afspraken. 'Grondwaterherstel is ook van belang voor natuur- en andere terreinbeherende organisaties, dus ook voor organisaties als Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en Limburgs Landschap', legt Veltmans uit.

Verdroging

De waterportefeuillehouder zegt dat neerslag nog het beste middel is tegen verdroging. 'Wat we met zijn allen nodig hebben, is regen. Daarmee vullen we tekorten het beste aan. De LLTB werkt in verschillende projecten samen met Waterschap Limburg en andere partijen', besluit Veltmans.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  8° / 4°
  60 %
 • Vrijdag
  8° / 2°
  10 %
 • Zaterdag
  10° / 4°
  40 %
Meer weer