Hoogpathogene vogelgriep bereikt Duitsland

Hoogpathogene vogelgriep heeft Oost-Duitsland bereikt. Een kolgans in Brandenburg is gestorven aan de H5N8-variant.

Hoogpathogene+vogelgriep+bereikt+Duitsland
© Persbureau Noordoost

Dat laat het Duitse ministerie van Landbouw weten. Het dier werd gevonden in de Landkreis Spree-Neisse, in de deelstaat Brandenburg. Het Friedrich-Loeffler-Institut, het Federaal Instituut voor diergezondheid, heeft het dier onderzocht en positief bevonden op H5N8.

Vogelgriep komt al enkele weken voor in Midden- en Oost-Europa. Onder meer Hongarije, Roemenië, Tsjechië en Polen hebben de afgelopen weken gevallen gemeld. De wereldorganisatie voor diergezondheid (OIE) meldt vandaag ook een uitbraak van hoogpathogene vogelgriep H5 in Oekraïne.

Monitoring wilde vogels

In Duitsland gaat het vooralsnog alleen om de kolgans in het wild. Er is nog geen pluimveebedrijf door het virus getroffen. De autoriteiten in Brandenburg hebben de monitoring van wilde vogels op vogelgriep aangescherpt. Ook roept de Duitse overheid pluimveehouders op om waakzaam te zijn en de bedrijfshygiëne goed in de gaten te houden.


Het Duitse ministerie van Landbouw wil er alles aan doen om verspreiding naar landbouwhuisdieren te voorkomen. Volgens het ministerie heeft de ervaring de laatste jaren aangetoond dat een uitbraak bij wilde vogels geen gevolgen heeft voor de internationale handel.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 9°
    65 %
Meer weer