Glastuinbouw+Nederland+stapt+in+Kenniscentrum+Arbeidsmigranten
Nieuws
© Vidiphoto

Glastuinbouw Nederland stapt in Kenniscentrum Arbeidsmigranten

Glastuinbouw Nederland neemt zitting in het bestuur van de nieuwe stichting Kenniscentrum Arbeidsmigranten.

De belangenbehartiger voor glastuinders voorziet dat arbeidsmigranten in de toekomst een belangrijke rol blijven spelen in Nederland. 'Het is daarom hoog tijd dat we een klimaat scheppen waarin zij zich welkom voelen. En we gaan kijken naar de positieve inbreng van arbeidsmigranten in plaats van focussen op excessen en negatieve berichtgeving', licht voorzitter Sjaak van der Tak van Glastuinbouw Nederland de stap toe.

Naast Glastuinbouw Nederland zijn partijen als de Algemene Bond Uitzendondernemingen, VNO-NCW en het Expertisecentrum Flexwonen benaderd om deel uit te maken van het bestuur van het kenniscentrum. Volgens Van der Tak, die Glastuinbouw Nederland in het bestuur van Kenniscentrum Arbeidsmigranten vertegenwoordigt, is het belangrijk dat er een breed draagvlak voor de stichting is onder maatschappelijk en economisch betrokken organisaties.

Belang economie

'Arbeidsmigranten zijn belangrijk voor onze economie. Onderzoeken hebben dat aangetoond. Als sector kunnen wij niet zonder en daarom gaan we ons inzetten voor een betere beeldvorming over deze essentiële groep werknemers', zegt Van der Tak. In januari en februari wordt de stichting nader vormgegeven.

We gaan kijken naar de positieve inbreng van arbeidsmigranten in plaats van focussen op excessen en negatieve berichtgeving

Sjaak van der Tak, voorzitter Glastuinbouw Nederland

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  22° / 8°
  10 %
 • Zondag
  22° / 8°
  10 %
 • Maandag
  23° / 7°
  10 %
Meer weer