Glastuinbouw Nederland stapt in Kenniscentrum Arbeidsmigranten

Glastuinbouw Nederland neemt zitting in het bestuur van de nieuwe stichting Kenniscentrum Arbeidsmigranten.

Glastuinbouw+Nederland+stapt+in+Kenniscentrum+Arbeidsmigranten
© Vidiphoto

De belangenbehartiger voor glastuinders voorziet dat arbeidsmigranten in de toekomst een belangrijke rol blijven spelen in Nederland. 'Het is daarom hoog tijd dat we een klimaat scheppen waarin zij zich welkom voelen. En we gaan kijken naar de positieve inbreng van arbeidsmigranten in plaats van focussen op excessen en negatieve berichtgeving', licht voorzitter Sjaak van der Tak van Glastuinbouw Nederland de stap toe.

Naast Glastuinbouw Nederland zijn partijen als de Algemene Bond Uitzendondernemingen, VNO-NCW en het Expertisecentrum Flexwonen benaderd om deel uit te maken van het bestuur van het kenniscentrum. Volgens Van der Tak, die Glastuinbouw Nederland in het bestuur van Kenniscentrum Arbeidsmigranten vertegenwoordigt, is het belangrijk dat er een breed draagvlak voor de stichting is onder maatschappelijk en economisch betrokken organisaties.

Belang economie

'Arbeidsmigranten zijn belangrijk voor onze economie. Onderzoeken hebben dat aangetoond. Als sector kunnen wij niet zonder en daarom gaan we ons inzetten voor een betere beeldvorming over deze essentiële groep werknemers', zegt Van der Tak. In januari en februari wordt de stichting nader vormgegeven.

We gaan kijken naar de positieve inbreng van arbeidsmigranten in plaats van focussen op excessen en negatieve berichtgeving

Sjaak van der Tak, voorzitter Glastuinbouw Nederland

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  40 %
Meer weer