Suiker Unie tevreden over verloop bietencampagne

Op de locatie Dinteloord van Suiker Unie worden de laatste vrachten met suikerbieten aangevoerd van de lopende bietencampagne. Op de zuidelijke locatie draait de suikerfabrikant nog door tot eind deze week. In Vierverlaten worden vandaag de laatste suikerbieten al verwerkt.

Gert Sikken, manager van de Agrarische Dienst, is tevreden over het verloop van de campagne. 'We hebben in Dinteloord in het begin enkele hinderlijke storingen gehad en daardoor zijn we enkele dagen uitgelopen. Maar verder kunnen we terugkijken op een prima campagne en zijn we vooral blij dat ondanks de late oogst de schade door wintervorst ons bespaard is gebleven.'

De uiteindelijke oogst schat Sikken op gemiddeld 83 ton bieten per hectare en een gemiddelde suikergehalte dat uitkomt tussen 16,3 en 16,4 procent.

Weer

 • Vrijdag
  5° / 0°
  70 %
 • Zaterdag
  6° / 3°
  90 %
 • Zondag
  5° / 2°
  60 %
Meer weer