Boeren daten met samenleving op Valentijnsdag

In 2019 kon men letterlijk en figuurlijk moeilijk om ze heen: de boeren. Aanleiding voor een groep boeren om op Valentijnsdag het gesprek aan te gaan met mensen buiten de wereld van de land- en tuinbouw.

Boeren+daten+met+samenleving+op+Valentijnsdag
© Archief

Volgens melkveehouder Jeanet Brandsma uit Giethoorn, een van de initiatiefnemers van de Valentijnsactie, werd in 2019 duidelijk dat boeren en niet-boeren veel met elkaar te maken hebben. 'Door de acties werd de situatie van boeren in de loop van vorig jaar zichtbaar. Iedereen had er ook een mening over. Daar moeten we het komend jaar vaker met elkaar over hebben en Valentijnsdag is daar een uitstekende gelegenheid voor.'

In 2018 nam Boeren van Nederland voor het eerst het initiatief om boeren te stimuleren om met Valentijnsdag op date te gaan met iemand buiten de eigen boerenbubbel. Ook in 2019 waren er in heel het land zo'n tweehonderd bijzondere ontmoetingen met burgemeesters, landelijke en lokale politici, bekende en onbekende Nederlanders. In 2020 doet de organisatie er een schepje bovenop.

Blijvende impact

Brandsma: 'Met alles wat er momenteel gebeurt in de agrarische sector en de maatschappij, zetten we heel 2020 in op nog meer dates met blijvende impact. We willen in de loop van het jaar kijken of het denken van boeren en niet-boeren is veranderd door de dates.'

Ter ondersteuning biedt de organisatie van de Valentijnsactie trainingen en een datetoolkit aan die handvatten biedt om een goed gesprek met elkaar te voeren. Ook willen ze boeren en niet-boeren die nog een date zoeken, actief aan elkaar koppelen. Meer informatie is te vinden op de site van Boeren van Nederland.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  14° / 7°
  70 %
 • Donderdag
  14° / 6°
  70 %
 • Vrijdag
  15° / 7°
  20 %
Meer weer