Kabinet%3A+minimumloon+niet+verhogen
Nieuws
© Dirk Hol

Kabinet: minimumloon niet verhogen

Het wettelijk minimumloon hoeft niet te worden verhoogd. Dat concludeert het kabinet na evaluatie van de ontwikkeling van het minimumloon tussen 2011 en 2018.

Minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de Tweede Kamer schriftelijk op de hoogte gebracht. De evaluatie van het minimumloon wordt eens per vier jaar uitgevoerd door een ambtelijke werkgroep. De minister van SZW beoordeelt vervolgens op basis van de evaluatie of een bijzondere aanpassing van het minimumloon, naast gebruikelijke indexatie, en de daaraan gekoppelde uitkeringen nodig is.

Uit de evaluatie blijkt dat het wettelijk minimumloon (WML) harder is gestegen dan het gemiddelde loon. De koopkracht van werkenden met een minimumloon is in de periode 2011-2018 toegenomen, de inkomensongelijkheid is niet duidelijk toe- of afgenomen en ook internationaal gezien is de positie van het Nederlandse minimumloon nagenoeg onveranderd gebleven.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  23° / 8°
  10 %
 • Woensdag
  21° / 10°
  50 %
 • Donderdag
  17° / 13°
  70 %
Meer weer