Farm+Frites+sluit+convenant+voor+gezonde+bodem
Nieuws
© Haijo Dodde

Farm Frites sluit convenant voor gezonde bodem

Farm Frites, HAS Hogeschool, Wageningen University & Research en provincie Zuid-Holland gaan gezamenlijk werken aan uitstootreductie, duurzame energie, meer biodiversiteit en een gezonde bodem. Zodat ook in de toekomst lokale aardappelteelt gegarandeerd is.

Partijen hebben daarvoor het convenant ‘Groene Cirkel Duurzame Fritesketen’ ondertekend. Farm Frites wil daarin samen met de telers in de regio werken aan duurzame en vitale bedrijven. Samenwerking in de keten en met de directe omgeving is daarbij belangrijk.

‘Want een gezonde bodem draagt niet alleen bij aan de productie, maar ook aan klimaatpositieve landbouw en het vergroten van biodiversiteit op en rondom de akkers’, aldus Bram de Vos, directeur van de WUR Environmental Sciences Group

Kringlooplandbouw

De HAS Hogeschool brengt wetenschap en onderzoek bij elkaar in de onderwijsprogramma’s en door de inzet van studenten. Dick Pouwels, collegevoorzitter HAS Hogeschool: ‘Juist bij de nieuwe generatie studenten is het van belang dat kringlooplandbouw tot de standaard gaat behoren. Door mee te doen met Groene Cirkels vernieuwen wij als school en hebben wij impact op het denken en handelen in de agrofoodsector.’

Farm Frites zelf gaat de CO2-emissie van de fabriek in Oudenhoorn terugbrengen tot 0 en werken aan een CO2-neutrale keten. ‘Daarnaast zetten we ons in voor het verminderen van de lokale overlast van de transportbewegingen tussen de Farm Frites fabriek en de Tweede Maasvlakte’, zegt Piet de Bruijne, eigenaar van Farm Frites.

Groene Cirkels is in 2013 ontstaan uit een samenwerking tussen WUR, provincie Zuid-Holland, Heineken voor de ontwikkeling van een klimaatneutrale Heineken-brouwerij in een klimaatneutrale keten, een duurzame economie, een aangename leefomgeving en kennis voor een klimaatneutrale maatschappij.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  11° / 10°
  60 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
 • Zaterdag
  13° / 7°
  10 %
Meer weer