Sierteler+verdacht+vanwege+bijensterfte
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Sierteler verdacht vanwege bijensterfte

Een sierteler in de buurt van het Brabantse Biezenmortel wordt ervan verdacht de dood van enkele honderdduizenden bijen bij diverse imkers veroorzaakt te hebben.

Het Brabants Dagblad bericht hierover op zijn website. De vermoedelijke oorzaak van de grootschalige bijensterfte is het gebruik van het verboden middel fipronil op het tuinbouwbedrijf.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft de betreffende teler en de vermoedelijke leverancier van het middel uitgebreid verhoord en aangemerkt als verdachten. Onder auspiciën van het Openbaar Ministerie had NVWA de bedrijven en woningen van de verdachten begin augustus al doorzocht. Bij de doorzoeking zijn gewasbeschermingsmiddelen en administratie in beslag genomen.

Volgens de berichtgeving van het Brabants Dagblad stierven aan het begin van deze zomer in de buurt van Biezenmortel ineens een groot aantal bijenvolken. Het Openbaar Ministerie brengt de bijensterfte in verband met het gebruik van fipronil op een nabijgelegen perceel.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  10° / 8°
  95 %
 • Donderdag
  6° / 2°
  70 %
 • Vrijdag
  4° / 0°
  80 %
Meer weer