LIVEBLOG%3A+boeren+gaan+de+weg+op+uit+protest
Nieuws
© DIRK HOL

LIVEBLOG: boeren gaan de weg op uit protest

In het hele land gingen protesterende boeren weer de weg op. Tijdens de actiedag trekken boeren samen op met leden van actiegroep Bouw in Verzet. Volg ons LIVEBLOG voor meer informatie.

De acties van boeren en bouwers verspreidden zich woensdag als een olievlek over het land. In de ochtend trokken de actievoerders vanuit onder meer Alkmaar, Apeldoorn, Assen, Berkel en Rodenrijs, Born, Helmond en Tilburg de snelwegen op. Ze zijn massaal aanwezig in onder meer binnensteden, bij fabrieken en op het Mediapark in Hilversum.

In de ochtendspits leidden de acties tot forse files, iets waar de ANWB dinsdagavond al voor had gewaarschuwd. Tijdens de piek, rond 08.30 uur, stond er zo'n 400 kilometer file. Normaal is dat op woensdag zo'n 250 kilometer. Ook wordt een zware avondspits voorzien.

Volg ons LIVEBLOG hieronder:Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  5° / 3°
  60 %
 • Maandag
  4° / -1°
  20 %
 • Dinsdag
  6° / 2°
  20 %
Meer weer