Delphy+onderzoekt+nieuwe+bewaarstrategie+aardappelen
Nieuws
© Twan Wiermans

Delphy onderzoekt nieuwe bewaarstrategie aardappelen

Door het wegvallen van Chloor IPC in 2020 staat de aardappelbewaring voor grote uitdagingen. Daarom onderzoekt Delphy vier nieuwe bewaarstrategieën.

Er zijn diverse nieuwe middelen en mogelijkheden op de markt. Delphy heeft daarom het initiatief genomen om onderzoek te doen naar nieuwe mogelijkheden en een nieuwe strategie voor bewaring aardappelen te ontwikkelen.

Op proefboerderij Rusthoeve test Delphy vier nieuwe bewaarstrategieën: mechanische koeling, 1,4 Sight, Biox-M en Argos. Deze strategieën worden in aparte bewaarruimtes op de proefboerderij getest en er worden diverse rassen in de bewaring meegenomen. Gedurende het bewaarseizoen wordt op diverse momenten de kwaliteit van de aardappelen gemeten. Dat gebeurt op basis va: bakkleur, aantal en lengte kiemen, inwendige gebreken en bewaarverliezen.

Enquête

Naast dit bewaaronderzoek worden ook een landelijke enquête gehouden om meer informatie te verzamelen teneinde goede bewaarstrategieën gereed te hebben voor het nieuwe bewaarseizoen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  4° / -1°
  20 %
 • Dinsdag
  5° / 0°
  40 %
 • Woensdag
  5° / 0°
  20 %
Meer weer