Melkveehouders+beuren+deel+inleg+reductieplan+terug
Nieuws
© Eigen Foto

Melkveehouders beuren deel inleg reductieplan terug

ZuivelNL gaat begin 2020 in totaal 11 miljoen euro terugbetalen aan melkveehouders. Dit is overgebleven van de de uitvoering van het fosfaatreductieplan. Per melkveehouder is dit 8 cent per 100 kilo in 2017 geleverde melk.

In dat jaar werd bij veehouders een extra contributiebijdrage geheven van 18 cent per 100 kilo melk voor de uitvoering van het fosfaatreductieplan. Hiervan is echter tien cent besteed. Daarom wordt het resterende bedrag begin 2020 via de zuivelonderneming terugbetaald.

Ook voor gestopten

Ondernemers die in 2017 nog wel melk leverden en daarmee hebben bijgedragen aan het bekostigen van het fosfaatreductieplan, kunnen hun geld terugkrijgen. Zij moeten zich vóór 1 juni 2020 melden bij hun zuivelonderneming waaraan ze destijds leverden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  7° / 3°
  50 %
 • Woensdag
  9° / 2°
  30 %
 • Donderdag
  11° / 6°
  50 %
Meer weer